TIP1:

Ze zákona: Obecně platí, že lékařským prohlídkám se musí podrobit každý zaměstnanec (viz ustanovení § 135 zákoníku práce).

Jídelna, závodní stravování

Mimo jiné se jídelny a závodní stravování potýkají s následujícími lhůtami:

  • potravinářský průkaz,
  • obsluha strojů v kuchyni,
  • elektro revize strojů,
  • revize plynu u sporáků a plynových trub,
  • lednice, mrazící boxy,
  • revize ručního nářadí.

K čemu je dobré dodržovat lhůty v kuchyních? Důsledky mohou být různého charakteru, jako např.:

  • z hygienického hlediska platbu za léčbu postižených strávníků, pokud se zanedbají předpisy z oblasti hygieny,
  • z hlediska možného pracovního úrazu zaměstnance kuchyně při práci se stroji, při obsluze sporáků, trub, konventomatů, ...
  • možný požár či výbuch od plynových přístrojů,
  • Požár od elektrických přístrojů.

Je třeba při tom všem pamatovat na to, že prostředí kuchyní má většinou zvláštní režim – práce ve vlhkém a teplém prostředí. Z hygienického hlediska je třeba pamatovat na to, že pracuje s potravinami (skladování, lednice, mraznička).

Možná, že i budova, je vaše a máte na starosti její správu – i zde na vás čeká mnoho různých lhůt:

  • z oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany,
  • elektro revize,
  • revize hromosvodů,
  • komíny,
  • kotelny ...

Ale ani to není vše – bezpečnost je rozsáhlou problematikou. Proto je tu právě jednoduchý a elegantní systém Lhůtník, který vám pomůže hlídat všechny tyto lhůty a revize ve spolupráci s vašimi techniky, kontrolory a revizními techniky.

Neváhejte se zeptat na cokoliv – budeme-li vědět, rádi vám odpovíme.



Created by KVINTECH